Pieter’s wijnabonnement

Ik wil u graag uitnodigen om samen met mij herinneringen te creëren, en aan een persoonlijke wijnkelder te bouwen. Elke maand ontvangt u een wijnpakket met 6 flessen, telkens 3 flessen van 2 bijzondere tot unieke wijnen. Er komt een handige informatiefiche bij en ik vertel op welke momenten de wijn een meerwaarde kan betekenen. Ik lanceer dit wijnabonnement in 3 verschillende prijsklassen. Je kunt een kelder immers ook aanleggen met democratisch geprijsde wijnen.

BEGINNER LIEFHEBBER FIJNPROEVER

BEGINNER

Proefabonnement 1 maand: 95 €
Abonnement 3 maanden: 279 €
Abonnement 6 maanden: 550 €
Abonnement 12 maanden: 1075 €

LIEFHEBBER

Proefabonnement 1 maand: 160 €
Abonnement 3 maanden: 459 €
Abonnement 6 maanden: 879 €
Abonnement 12 maanden: 1699 €

FIJNPROEVER

Proefabonnement 1 maand: 285 €
Abonnement 3 maanden: 810 €
Abonnement 6 maanden: 1575 €
Abonnement 12 maanden: 3049 €

Alle prijzen zijn inclusief btw en gratis verzending.

Hoe abonneren?

Stuur een mailtje naar pieter@surlattes.be met:
1. Naam + Adres – 2. Keuze abonnement – 3. Facturatiegegevens – 4. Eventuele wijnvoorkeur
We starten met het wijnabonnement van zodra de betaling ontvangen is.

De kracht van wijn wordt vaak onderschat. Het delen van een fles verbindt mensen en zorgt voor herinneringen.

Met Pieter’s wijnabonnement wil ik de herinneringen nog unieker maken.

Wijndegustatie
aan huis

Wijndegustaties aan huis voor minimum 6 personen. Ik zorg voor de fijnste kristallen glazen, professionele begeleiding van de wijnen én voor enkele huisbereide hapjes op de ‘tapasplank’.

Om volledig op maat van de gast te kunnen werken, worden de wijnen afzonderlijk afgerekend. Zo heeft u de vrijheid om een bepaalde regio, druif of stijl te kiezen. De wijnen worden nadien ook te koop aangeboden, en voor wie de degustatie organiseert, voorzie ik nog een leuk extraatje.

Kostprijs?
€ 45 per persoon. Een degustatie duurt ongeveer 2,5 uur.

Hebt u vragen? Neem contact met me op, ik help u graag verder.

Wine
catering

Een culinaire avond met gerechten en wijn, volledig voorbereid en verzorgd. Ik kom na afspraak bij u een eerlijke en heerlijke maaltijd bereiden, in verschillende gangen. Ik werk met producten uit het juiste seizoen, en de focus ligt altijd op gastvrijheid en wijn*.

De gerechten zijn classic with a twist en volgens de beschikbaarheid en aankoopprijs van de producten.
Het gaat hierbij niet om de keuken van Hertog Jan at Botanic.

Er zijn drie verschillende opties:
WINE PAIRING WINE EXPERIENCE DE SCHATKAMER

WINE PAIRING

Aperitief en 1 wijn per gerecht tot en met het hoofdgerecht inclusief

WINE EXPERIENCE

Aperitief en 2 wijnen per gerecht tot en met het hoofdgerecht inclusief

DE SCHATKAMER

Geniet van enkele (ook oudere en zeldzame) topwijnen uit mijn privécollectie.

Kostprijs op maat. Contacteer mij voor alle mogelijkheden.

Kelderadvies

Pastoors en notarissen hadden in de 20ste eeuw de mooiste wijnkelders van het land, niet zelden tjokvol kasteelwijnen uit bordeaux en soms ook bourgogne. Die tijd is niet helemaal voorbij. Veel mensen hebben in de loop van de jaren wijnen verzameld zonder precies te weten welke schatten zij in de kelder hebben liggen. Daar wil ik graag verandering in brengen.

Hoe doe ik dat?
Ik start uiteraard met een inventaris, en bepaal vervolgens wat wij het ‘drinking window’ noemen van alle aanwezige wijnen. Ik bepaal ook de stijl van elke wijn, en help verder ook met tips en adviezen om de wijnkelder verder uit te bouwen. Beschouw mij als uw private cellarmaster.

“Toen ik mijn beste vriend als getuige vroeg voor mijn huwelijk, dronken we een heerlijke rode bourgogne van Fanny Sabre. Op een zwoele zomeravond genoten we met vrienden van een verfrissende riesling uit de Rheingau in Duitsland. De momenten bleven mij bij, en zij werden alleen maar versterkt door de wijn.” - Pieter Fraeyman

Gastvrijheid is een werkwoord. Mensen een fijne beleving schenken, verwennen, iets bijleren. Dat zijn allemaal dingen die mij drijven, en die mij gebracht hebben waar ik vandaag sta. Gastronomie en in het bijzonder wijn is een boeiende biotoop, die ik al in een vroege fase heb kunnen aanscherpen in Hertog Jan***, onder de vleugels van gastheer Joachim Boudens. Hij toonde me oog voor detail en gaf mij de kans en de vrijheid om een verhaal te brengen over de wijnen die aan tafel geschonken werden.

In 2016 schreef ik een nieuw hoofdstuk van het verhaal, in het restaurant Vinto in Kruisem. Twee jaar later werd ik verkozen tot Sommelier of the Year, een erkenning die door de gasten en collega’s in de horeca wordt toegekend. Sinds april 2021 werk ik opnieuw voor de Hertog Jan Restaurant Group, als wine director en als sommelier in Hertog Jan at Botanic**, in Antwerpen.

Reach out

Pieter Fraeyman, pieter@surlattes.be
+32 472/20 54 81

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

#wijnabonnement #degustaties aan huis #wine&foodbeleving #kelderadvies